Home » Badjas stoffen

Badjas stoffen

Als je op het punt staat om een badjas aan te schaffen dan kom je voor verschillende keuzes te staan. Waar de badjassen vroeger vooral bekend waren om hun witte kleur zijn ze tegenwoordig in vele varianten te krijgen. De diversiteit kleuren waaruit je kunt kiezen ons erg gegroeid. Badjassen zijn vandaag de dag verkrijgbaar in iedere kleur en dit maakt de keuze dan ook steeds lastiger. Naast de kleur kun je nu ook kiezen voor verschillende designs. Denk aan stippen, bloemen, vissen, voetballen en nog veel meer. Je kunt er zelfs voor kiezen om iets op je badjas te laten borduren of te laten drukken zoals figuren, letters en cijfers. Maar voordat je hierover gaat brainstormen moet je eerste wellicht de belangrijkste keuze maken. Welke soort stof moet de badjas zijn?

Katoenen badjas

Een badjas van katoen is één van de meeste gekozen stof als badjas. Dit komt door het vocht absorberende vermogen die de stof heeft. Niet voor niets is de katoenen badjas bekent als sauna badjas omdat vocht, zweet en water gemakkelijk wordt opgenomen en snel zal opdrogen. Een katoenen badjas is dus ideaal voor het zwembad, sauna of als je uit de douche of het bad komt. Het enige nadeel aan de badjas van katoen is dat de stof zwaarder is als bijvoorbeeld een fleece badjas waardoor je je badjas niet gemakkelijk kan meenemen op vakantie.

Fleece badjas

Badjassen die gemaakt zijn van fleece staan bekent om hun fijne, synthetische materiaal die ervoor zorgt dat de badjas er lekker is om aan te trekken. De fleece badjas werkt niet vocht absorberend en is isolerend waardoor de badjas warmte vasthoudt. Het is dan ook niet zo gek dat deze badjassen van fleece niet worden gebruikt voor bijvoorbeeld de sauna of als je uit de douche komt. De fleece badjas staat erom bekent dat het zeer geschikt is als ochtendjas die je snel en gemakkelijk kunt aantrekken. Het voordeel van de fleece stof is dat het zeer licht is waardoor je de badjas eenvoudig kunt meenemen op vakantie.

Polyester badjas

Polyester heeft een slechte naam doordat de stof vroeger bekent stond om warme stof die je snel liet zweten. Tegenwoordig is dat niet meer zo, de stof is in de loop der jaren erg veranderd en verbeterd waardoor mensen steeds vaker kiezen voor een badjas van polyester. Het grote voordeel aan de stof polyester is dat het kleurvasthoudend is waardoor het zelfs na een paar wasbeurten nog steeds dezelfde sterke kleur heeft als de tijd dat je de badjas hebt aangeschaft.

Badstof badjas

De badstof is een mix van polyester en katoen waardoor de badjassen van badstof veel vocht kunnen opnemen. Op deze manier zal je minder snel zweten en last hebben van te veel warmte. Het bijkomende voordeel is dat de stof zeer rekbaar en elastisch is waardoor de badstof badjassen ideaal te gebruiken zijn voor kinderen.

Bij Badjaskopen.nl beschikken we over een ruim aanbod aan topkwaliteit badjassen die gemaakt zijn van verschillende materialen. Hier vind je badjassen van katoen, fleece, polyester en badstof waardoor je een badjas kunt kiezen die precies bij jou past!