Home » Badjas soorten

Badjas soorten

Veel diversiteit in badjas soorten

Vroeger waren badjassen voornamelijk bekend om hun witte kleur en katoenen stof, maar in de loop der tijd is het aanbod in soorten, maten en designs enorm gestegen. De badjassen zijn tegenwoordig in elke kleur verkrijgbaar en kan zelfs nog worden versierd met verschillende soorten designs. De badjassen zijn lekker om aan te trekken op de moment dat je even wilt genieten van de rust en tijd die je hebt. Zo worden badjassen buitenshuis vaak gebruikt in sauna’s en zwembaden. Binnenshuis worden badjassen over het algemeen ’s ochtends gebruikt en op momenten als je uit de douche of het bad komt. Naast de verschillende stoffen zijn de badjassen qua stijl ook veranderd.

Badjas met ritssluiting

Een klassiek badjas is bekend om de ceintuur die word gebruikt om de badjas dicht te sluiten. De ceintuur is over het algemeen gemaakt van dezelfde stof als de badjas waardoor het één geheel vormt. Tegenwoordig heeft de ceintuur concurrentie van de rits die steeds populairder wordt. De badjassen die voorzien zijn van een rits kunnen gemakkelijk worden gesloten en geopend. Het bijkomende voordeel is dat de rits vast aan de badjas zit in tegenstelling tot de ceintuur waardoor je deze gemakkelijk kwijt kunt raken. Ook kiezen mensen voor een badjas met rits omdat deze er chiquer uitzien.

Badjas met capuchon

Badjassen met capuchons worden steeds gewilder en dat is ook zeer begrijpelijk. Bij het dragen van een badjas met een capuchon heb je geeneens door dat de capuchon eraan überhaupt aan zit doordat de kap is voorzien van een lichte, dunne stof die fijn aanvoelt. De voordelen van een capuchon zijn er klein maar komen toch vaker voor dan je denkt. Bijvoorbeeld als het regent op vakantie, je haar nog nat is of als je even lekker een moment voor jezelf wilt.

Je badjas personaliseren

Een standaard witte of zwarte badjas komt de laatste tijd weinig meer voor. Veel mensen kiezen naast een andere kleur of design er ook steeds vaker voor om een badjas te laten personaliseren door een figuur, naam of cijfers toe te voegen op de badjas. Het samenstellen van je badjas is erg gemakkelijk en leuk. Je kunt kiezen voor een borst-, rug- en mouw borduring. Laat je fantasie los en maak je eigen badjas uniek. Het voordeel van een gepersonaliseerde badjas of bedrukte badjas is dat je deze gemakkelijk kunt herkennen als je buitenshuis bent of als iemand uit jouw gezin dezelfde badjas heeft.

Diverse badjas lengtes

Tegenwoordig kun je zelfs je eigen lengte badjas bepalen. De populairste badjas lengte is in de loop der tijd weinig veranderd. De meeste badjassen zijn lang en komen tot de kuit, toch merken we dat de kortere badjassen die tot de knie komen steeds gewilder worden. Vooral vrouwen vinden het fijn om een korter badjas te dragen die niet langer is dan de knie. Dit sluit niet uit dat de korte badjas alleen voor vrouwen is! Veel mannen vinden het ook fijn om een kortere badjas te dragen omdat dit toch net iets makkelijker loopt. Het voordeel van een langere badjas is dat de benen ook voorzien zijn van warmte waardoor je hele lichaam lekker warm is.